maandag 5 maart 2018

Niets weggooien

Ik gooi liever zo weinig mogelijk eten weg. Ik heb net 4 pennetjes van een bord geschoven richting gft bak. Ik ben de laatste weken zeer fanatiek aan het koken. Ik kook veel uit de boeken van Koken met Karin zonder pakjes en zakjes. Ik kookte pasta met eigengemaakte pesto vorige week vrijdag. Daar was nog veel van over. Zondag maakte ik wiener shnitzel met paneermeel van oud brood en daarbij geroerbakte spitskool met paprika, wortel geraspt,rode ui en gewone ui met verse tijm en een eetlepel Italiaanse kruiden hier was veel van over en ik schepte het vandaag door de pasta met pesto het miste een zuurtje dus ik heb er wat olijven in kleine stukjes doorheen gedaan en wat olijvennat. Om het af te maken deed ik er wat parmezaan over. Die stukjes koop ik voor een paar centen op de markt.  Het was een heerlijke combi en dochter krijgt morgen wat mee naar school.
Voor de mannen maakte ik de Bolognese saus. De mannen eten bijna geen aardappels en groente maar als ik de groenten door een pasta rol is er geen centje pijn. Doe ik dus. De L.idl verkoopt fijne pasta en ook de A.ldi verkoopt fijne whole grain. Als ik in de avond opruim dan doe ik de restjes in de bakjes. Van de paar penne kan ik nog een lekkere salade voor mijzelf van maken.  Ik doe op alle bakjes van de kringloop een etiketje en heb genoeg ruimte in mijn vriezers. Ik heb er twee. Zoon van 18 kan wel wat op en at vanmiddag een stuk overgebleven shnitzle krieltjes en eigengem appelmoes. Vanavond at hij pasta. Voor de baby kookte ik worteltjes en een aardappeltje.

Wat voor overgebleven eten heb jij de laatste tijd gecombineerd wat aparte combinaties opleverde?